Finnative tärkkelystä paperi- ja kartonkiteollisuudelle

Paperi- ja kartonkiteollisuus

Altian tasalaatuinen Finnative tärkkelys soveltuu erinomaisesti paperi-, kartonki- ja pakkausteollisuuden moniin eri käyttökohteisiin. Tärkkelystä käytetään sideaineena ja pinnoitteena paperin ja kartongin valmistuksessa. Sideaineena tärkkelys parantaa lopputuotteen käytettävyyttä ja laatua. Luonnonmukainen, viljasta erotettu tärkkelys on kustannustehokas vaihtoehto uusiutumattomille raaka-aineille. Tärkkelystä voi käyttää öljypohjaisten raaka-aineiden, kuten lateksin korvaamiseen.

Finnative-logo

Soveltuu hyvin jatkojalostukseen

Altian Finnative tärkkelys on puhdasta ja muuntelematonta natiivitärkkelystä. Se soveltuu erinomaisesti jatkojalostettavaksi niin entsymaattisesti kuin kemiallisestikin asiakkaan toiveiden mukaan. Ohratärkkelys ei sisällä säilöntä- tai lisäaineita ja on biohajoavaa. Ohrassa on sekä isoja että pieniä tärkkelysjyväsiä. Suurikokoiset A-tärkkelysjyväset erotetaan tärkkelystuotteeksi ja hienojakoinen B-tärkkelys käytetään viljaviinaksi. Näin tärkkelyksestä saadaan tasalaatuista. Tehtaallamme raaka-aine hyödynnetään sataprosenttisesti. Olemme bio- ja kiertotalouden edelläkävijä, tavoitteenamme on hiilineutraali tuotanto vuoteen 2025 mennessä.

Muut tekniset käyttökohteet

Viljapohjainen tärkkelys sopii monien eri prosessien raaka-aineeksi. Tärkkelyksen luontainen kyky liimata ja sitoa eri ainesosia yhteen sekä hyvä vedensidontakyky ovat hyödynnettävissä erilaisissa sovelluksissa.

Luonnosta peräisin oleva, biohajoava raaka-aine antaa mahdollisuuden ympäristöystävällisempään tuotantoon.

Kysy lisää

Kimmo Kanerva

Myyntipäällikkö

Pirjo Koskinen

Asiakaspalvelu

Anne-Maria Opas

Asiakaspalvelu

Tuotteet
Toggle Nav