Ohratärkkelys oluen raaka-aineena

Ohratärkkelys panimokäytössä

Panimot käyttävät Koskenkorvan Barley Starch -ohratärkkelystä oluen valmistukseen käymiskyvyn lisäämiseksi sekä tuomaan suomalaiseen lager-olueen raikkautta. Ohratärkkelys on puhdasta hiilihydraattia, jossa on vain 0,4 % proteiinia, 0,4 % rasvaa ja 0,2 % mineraaleja. Ohratärkkelys toimii oluen valmistuksessa lisäuutelähteenä ja tuo oluen mäskäykseen aidon ohran tunteen. Ohratärkkelys ei sisällä säilöntä- tai lisäaineita. Se on suomalaisesta ohrasta saatava luonnollinen raaka-aine. Sen voi lisätä maltaan seassa suoraan mäskäysastiaan, eikä sitä tarvitse keittää etukäteen. Ohramaltaiden aktiiviset entsyymit hajottavat ohran tärkkelystä tehokkaasti ja pilkkovat sen käymiskykyiseksi sokeriksi lähes yhtä hyvin kuin täysmaltaat. Maltaista jopa 20 % voidaan korvata ohratärkkelyksellä ilman, että seokseen on lisättävä entsyymejä. Jos ohratärkkelystä käytetään enemmän, seokseen on syytä lisätä amylolyyttisiä entsyymejä tai entsyymipitoisempia maltaita, jotta pilkkoutuminen olisi täydellistä.

Barley Starch - ohratärkkelyksen hyödyt panimoille

  • lisää tuotekehitysmahdollisuuksia

  • neutraali maku ja aromi

  • pienentää vierteen rasva-, proteiini- ja polyfenolipitoisuutta

  • tekee oluesta kevyempää ja helposti nautittavaa

  • tasapainottaa makua ja tekee siitä raikkaan

  • parantaa oluen kemiallista stabiilisuutta

  • parantaa panimon tuottoastetta (hydrolyysi nostaa sen yli 100 %:iin db)

  • pienentää tarvittavan viljan määrää

  • mahdollistaa raaka-aineen jäljitettävyydet

Kysy lisää

Kimmo Kanerva

Myyntipäällikkö

Tuotteet
Toggle Nav